KIK VAGYUNK

Ez a mi történetünk


Mindhárman 3 gyereknek mesél(t)ünk a családi fészekben... és a mesék repítettek. Belső utakra, tájakra, és még tovább...Boldizsár Ildikó képzésén találkoztunk. Metamorphoses meseterapeutákká avatva alakítottuk meg a Kalandok Szárnyán Meseműhelyt, hogy mesék szóljanak és nyíljanak gyerekcsoportjainkon. Azóta már tartottunk mesefoglalkozásokat tematikus sorozatban anyáknak-nőknek, ünnepi meseműhelyeket családoknak, aktuális témára közösségeknek, iskolai osztályoknak, és nyitottan várjuk az új próbákat. Metamorphoses meseterápiás komplex foglalkozásainkon egy különleges élményt kapsz. Belépsz velünk a mesébe. A mesehős figuráján keresztül, testi-érzékszervi megtapasztalásokkal átéled a meseút fontos állomásait és kreatív alkotással elkészítjük a mese varázstárgyát, szimbólumát. Gyere velünk a Kalandok Szárnyán!
 Küldetésünk

Szeretnénk, ha a mese minél több emberhez eljutna, ha a gyerekek számára természetes lenne, hogy az óvodában, az iskolában és otthon történeteket és meséket hallgatnak. Örülnénk, ha a kamaszok és felnőttek életében is fontos szerepet töltenének be a mesék. Hisszük, hogy a meséknek, különösképpen a népmeséknek teremtő, gyógyító erejük van, a bennük rejlő ősi tudás pedig választ ad az élet összes fontos kérdésére. Munkánk során sokat mesélünk élő szóban, a meséket cikkek, előadások, tréningek segítségével népszerűsítjük. A különböző korosztályhoz és élethelyzethez igazított alkotó-fejlesztő mesefoglalkozásaink során a mesemondást az érzékszerveket, tudatalattit, belső erőket megmozgató eszközökkel, rítusokkal, formulákkal kapcsoljuk össze. Mesecsoportjaink résztvevői egy közösség tagjaként a történet aktív szereplőivé tudnak válni. A foglalkozások során lehetőségük nyílik megtapasztalni, milyen erőforrásokkal rendelkeznek már, egy nehéz helyzet megoldásához, és mit kell még megtenniük azért, hogy az akadályokat sikeresen le tudják győzni.

 


CSAPATUNK

A Kalandok Szárnyán

FEJÉR NOÉMI

Tanácsadó szakpszichológus családterápiában képzett meseterapeuta. Integrált szülő csecsemő konzulens hallgató. Emdr gyerek és felnőttterápia szupervíziós szakasz. Anya magzat kapcsolatanalítikus folyamatban.

RÁTH KINGA

Integrált gyerekterapeuta, pszichológus, metamorphoses meseterepeuta.

TÓSZEGI JUDIT

Szimbólum és relaxterápiában képződött metamorphoses meseterapeuta,
alkotó kézműves, rajztanár.


ÉS MOST?

Jelentkezz csoportjainkba vagy egyéni foglalkozásokra!

 


Kapcsolat

KALANDOK SZÁRNYÁN
1114 Bukarest u. 3. Tranzit irodahelyisége, nem lakóépület

Telefonszám
+36-703110368

E-mail
kalandokszarnyan3@gmail.com